Tapiokový pudink s medem

Tapiokový pudink je výborná svačinka, kterou lze libovolně dochucovat. Samotný pudink je trošku „jalový“. Dochucování tedy hraje velkou roli. Někdy přidávám granko, kakao, čokoládu, někdy zase kokos, sušené ovoce, marmeládu, ořechy nebo čerstvé ovoce.

Pudink jsem zatím zkoušela jen s kokosovým mlékem. Ale může být i ořechové nebo sojové. Samozřejmě i kravské…

Ořechy doporučuji nakupovat pouze ve velkoskladu. Sice musíte koupit od každého druhu třeba 3 kg, ale když se domluvíte s kolegy nebo kamarády, tak výrazně ušetříte.

Ingredience:

1 díl tapiokových kuliček

3 díly filtrované vody

3 díly rostlinného mléka

hrst pekanových ořechů

hrst sušených jablíček

med na oslazení

Postup:

Tapioku namočíme do vody a necháme nabobtnat (min. 10 minut). Poté přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí jako pudink. Po vychladnutí osladíme medem a plníme do skleniček spolu s pokrájenými ořechy a jablíčky.

Tapioka

Tapioka- škrob z kořene Manioku. Surovinu můžete zakoupit jako moučku nebo perličky. Tapioka je výborným zdrojem polysacharidů a tedy zasytí na delší dobu. Obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík a velmi málo tuků. Je to přirozeně bezlepková potravina.