Rýžová kaše s hruškou a Toblerone

Rýžová kaše je moje velmi oblíbená snídaně, zvlášť před ranním sportem. Dodá hodně energie a díky rostlinnému mléku i bílkoviny.

Nejradši používám polovinu sojového mléka natural a polovinu s vanilkovou příchutí. Můžete ale použít mléko rýžové, mandlové, oříškové, prostě co doma najdete. Rýžovou kaši kupuji od firmy Wolfberry, doporučil mi ji přímo pan majitel, jakožto úspěšný kulturista. Toblerone klidně vyměňte za jakoukoli čokoládu (doporučuji kvalitní vysokoprocentní), ale s ním to prostě nemá chybu. S hruškou je to parádní kombinace. Můžu zaručit, že tato snídaně neurazí ani zaryté bůčkomilce.

POZOR! Nedávejte si ji moc často. Rýže je kyselotvorná potravina a konzumovaná příliš často našemu tělu nesvědčí.

Ingredience na 2 porce:

Cca 70 g rýžové kaše (množství záleží na tom, jak moc hustou ji chcete mít)

2 hrnky rostlinného mléka

1 hruška

2 trojúhelníky Toblerone

Postup:

V kastrůlku si zahřejeme mléko. Až začne vařit, postupně do něj přimícháváme kaši do požadované konzistence. Mícháme rychle, protože se tvoří hrudky. Do kaše nasypeme na kousky nakrájenou hrušku, zamícháme a necháme chvilku odpočívat pod pokličkou. Rozdělíme do misek a posypeme nakrájeným Toblerone.

Rýže

Rýže je lehce stravitelná potravina neobsahující lepek a zlepšující stav kůže. Cukry v rýži se uvolňují velmi pomalu a díky tomu má člověk dlouho pocit sytosti. Proteiny v rýži jsou chudé na lysin a tryptofan, dvě esenciální aminokyseliny, které lze doplnit kombinací rýže s luštěninami nebo proteiny ze sójového mléka. Je to kyselotvorná potravina.