Kokosový tapiokový pudink

Největší vychytávkou tohoto pudinku je kokosové mléko. Ne to domácí ze sušeného kokosu, ale kupované tučné z konzervy. Díky tomu je pudink lahodně krémový. Je to fakt pecka. Každou misku budete vyškrabovat do poslední lžičky.

 

Ingredience:

1 díl tapiokových perel

3 díly filtrované vody

3 díly kokosového mléka

Med na oslazení

špetka soli

 

 Postup:

Tapiokové perly propláchneme pod tekoucí vodou. Poté necháme nabobtnat ve 3 dílech vody alespoň 1 hodinu. Perly i s vodou smícháme s 3 díly kokosového mléka, solí a medem a přivedeme k varu. Mícháme dokud směs nezačne houstnout (nečekejte, že zhoustne jako klasický pudink, pořádně ztuhne až v misce, jakmile zchladne). Nalijeme do skleniček a uchováváme v ledničce maximálně 4-5 dní. Pak se kuličky rozkládají na škrob a není to dobré. Pokud plánujete pudink brát s sebou třeba do práce nebo na výlet, dávkujte ho do malých zavařovacích skleniček, které po zchladnutí pudinku zavřete víčkem.

Tapioka

Tapioka- škrob z kořene Manioku. Surovinu můžete zakoupit jako moučku nebo perličky. Tapioka je výborným zdrojem polysacharidů a tedy zasytí na delší dobu. Obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík a velmi málo tuků. Je to přirozeně bezlepková potravina.