Kešu s kakaovými boby

K této svačince mě inspirovala firma Vitalvibe.eu, která prodává podobný produkt na svém e-shopu. Konkrétně tento. Koupila jsem si tedy na Vitalvibu kokosový nektar a zkusila si takovou svačinku vyrobit doma. Bohužel originál je tak dokonalý, že není možné se k němu ani přiblížit. Všichni jsme se však shodli, že i domácí ekonomická varianta je výborná.

Přidejte k tomu třeba hrušku a máte super zdravou svačinku.

Kakaové boby i kešu oříšky jsou výborným zdrojem energie působí proti podrážděnosti a potlačují stres. Jak je psáno ve sloupci vpravo, chuť kakových bobů je ta nejčokoládovější a proto doporučuji je vyzkoušet a začít si na ně postupně zvykat. Celé boby jsou hořké, proto zkuste pro začátek drcené a máčené v kokosovém nektaru.

V blízké době vyzkouším i světlý kokosový nektar. A snad se více přiblížím chuti originálu.

Ingredience na 2 porce:

2 hrsti kešu oříšků

2 lžíce drcených kakaových bobů

1 lžíce tmavého kokosového nektaru

 

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady, rozprostřeme na plech a do druhého dne sušíme při pokojové teplotě, aby mohl nektar zaschnout.

Kakaové boby

Obsahují více antioxidantů než červené víno, borůvky, granátové jablko a Goji dohromady. Chuť syrového nepraženého kakaa je tou nejčokoládovější. Je to vynikající antidepresivum. Pocit uvolnění se dostavuje velmi rychle. Dochází k rozjasnění očí, myslí a ke zvýšení chuti do života. V syrové podobě si kakaové boby zanechávají nepřeberné množství hodnotných výživových látek.