Karobové kousky

Na řadě je další RAW recept. Výborné kokinko z karobu. Pokud ještě neznáte karob, tak to rychle napravte, třeba těmito kousky.

Chuť karobu je taková, že i když jste karob nikdy nejedli, bude se Vám zdát, že jeho chuť znáte dlouhé roky. Takhle to mám tedy já.

Příprava zabere asi 5 minut. Karob můžete koupit zde.

Ingredience:

1,5 hrnku vlašských ořechů

0,5 hrnku kokosu

0,25 hrnku karobu

2-3 lžíce medu

 

Postup:

Ořechy pomeleme, některé necháme na větší kusy. Smícháme s karobem, kokosem a medem. Vložíme na papírem vyložený plech a necháme ztuhnout v ledničce. Krájíme na malé čtverečky.

Karob

Karob neboli svatojánský chléb je vyráběn mletím lusků stromu rohovníku, který se nejvíce pěstuje na Kypru. Karobový prášek je podobný kakaovému. Na rozdíl od kakaa však obsahuje sedmnáctkrát méně tuku a žádný kofein. Karob neobsahuje laktózu a cholesterol. Má vysoký podíl vlákniny a tedy má velmi příznivý vliv na trávení. Obsahuje vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, vápník a železo. Díky vysokému obsahu přírodních cukrů je karob velmi sladký avšak účinně reguluje hladinu krevního cukru. Je tedy vhodný pro lidi trpící cukrovkou.