Browniesss

Pro všechny milovníky BROWNIES. Důkaz, že se dá péct i bez klasické mouky a co víc? Je mnohem lepší!

Ochutnejte, slova prostě nestačí….

 

 

Ingredience:

1 hrnek mandlí bez slupky

2/3 hrnku třtinového cukru

2 vejce

130 g 70-90% čokolády

2 lžíce vanilkového extraktu

Lžička jedlé sody

Špetka soli

2 špetky hrubozrnné soli

 

 Postup:

V mixéru rozmixujeme mandle, až vznikne mandlová mouka. Šleháme vejce a po lžících přidáváme cukr, potom vanilkový extrakt a obyčejnou sůl. Ve vodní lázni rozpustíme 3/4 čokolády a přilijeme ji do vajíčkové směsi. Nakonec zlehka přimícháme mandlovou mouku, jedlou sodu, na kousky nasekanou čokoládu a hrubozrnnou sůl. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je cca 17 minut na 160°. Dáváme pozor, ať je nepřepečeme, raději méně než více. Brownies necháme vychladnout, aby drželo tvar.

Kakaové boby

Obsahují více antioxidantů než červené víno, borůvky, granátové jablko a Goji dohromady. Chuť syrového nepraženého kakaa je tou nejčokoládovější. Je to vynikající antidepresivum. Pocit uvolnění se dostavuje velmi rychle. Dochází k rozjasnění očí, myslí a ke zvýšení chuti do života. V syrové podobě si kakaové boby zanechávají nepřeberné množství hodnotných výživových látek.